Културна Асоциация
Петър Дънов – Беинса Дуно

Сайт посветен на Учението на Беинса Дуно
и как това Учение може да стигне до българският народ и другите народи
Културна Асоциация
Петър Дънов – Беинса Дуно
Сайт посветен на Учението на Беинса Дуно
и как това Учение може да стигне до българският народ и другите народи
previous arrow
next arrow
Slider

 

BulgarianEnglishFrenchGermanGreekItalianRomanianRussianSerbianSpanish

За авторските права и безсребърното издаване на Словото

За авторските права и безсребърното издаване на Словото

Още в началото трябва да заявим, че в този модел се явяваме като първопроходци и в днешният период на преход от едни отношения към други, очевидно тази тема е изключително трудна за вземане на категорично крайно решение.

Ще направим опит да осветлим с няколко тезиса темата за авторските права и новият модел за безсребърно книгоиздаване – разпространение и набиране на средства.

Две са отправните точки за вземането на правилно решение в тази област.

Първо!

Какъв е приоритета да издаване на съответното заглавие, доколко това е съобразено с момента, ситуацията, с нуждите на читателя, необходимостта от това издание.

Второ!

Как ще стане набирането на средства за издаването, кой ще плати себестойността на книжовния преносител, предпечатната обработка.

Наложително е да има изграден Просветен съвет, който да взема тези решения – първо по определяне на издаваната книга, второ, по определяне на начина на финансиране и набирането на средствата, това да става прозрачно, в предварително създадена сметка, която да се следи от избраният от съвета по финансовите въпроси.

Ако някой индивидуално иска да влезе в инициатива на книгоиздател, той трябва да защити своя проект пред Съвета и да спазва Неговото решение. Да обоснове финансирането си, начина на набиране на средствата по съответната книга, начина на разпространение на книжовния носител, спазването чистотата на Словото.

Самоволието или своеволието на българина в тази област е изключително опасно. Защото това не е просто занимание или хоби, нито пък някакъв бизнес или хазарт, или пък просто  да е вид занимание и благотворителна дейност, НЕ! Това е вид СЛУЖЕНЕ НА ЕДНА СВЕЩЕНА КАУЗА.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search